Ardanta

Ardanta uitvaartverzekering

Ardanta is een grote Nederlandse uitvaartverzekeraar. Het is een merk van ASR. Bij Ardanta heeft u altijd vrije keuze wie uw uitvaart mag verzorgen! Ook is het mogelijk om uw uitvaartwensen bij Ardanta vast te leggen. Wel zo prettig! dan weten uw nabestaande ook waar zij aan toe zijn.

Niet voor iedereen is een uitvaartverzekering noodzakelijk. Heeft u zelf voldoende spaargeld om de uitvaart van uzelf en uw kinderen te dekken? Dan is het niet nodig om hier een verzekering voor af te sluiten.

Mocht u niet genoeg geld hiervoor gespaard hebben, dan is het verstandig om een uitvaartverzekering te overwegen. Mocht u dan toch vroegtijdig te overlijden komen, dan blijven uw nabestaanden niet met veel kosten achter.

Ook is het verstandig om voor uw kinderen een uitvaartverzekering af te sluiten. Mocht uw kind te overlijden komen, dan is dat al verschrikkelijk genoeg. U wilt dan niet ook nog in de schulden komen om een uitvaart te regelen.

Ardanta heeft voor iedere situatie een passende oplossing. Zij werken met drie verschillende productsoorten, hierdoor leest u hier meer over.

Geld Geregeld Uitvaartplan

Bij het Geld Geregeld Uitvaartplan ontvangt de uitvaartverzorger het geld rechtstreeks van Ardanta. U hoeft zich dus geen zorgen te maken om allerlei verschillende rekeningen te betalen en u hoeft niks voor te schieten.

Geld Garant Uitvaartplan

Bij het Geld Garant Uitvaartplan ontvangen de nabestaanden het verzekerde bedrag van Ardanta. U kunt vooraf vastleggen aan wie het bedrag uitgekeerd moet worden.

De nabestaande kan vervolgens de uitvaart regelen en de rekening rechtstreeks aan de uitvaartverzorger betalen.

Zorg Garant Uitvaartplan

Bij het Zorg Garant Uitvaartplan bent u niet alleen voor geld verzekerd. via dit product biedt Ardanta een dienstenpakket is.

Het diensten pakket bestaat in ieder geval uit het volgende:

 • een uitvaartleider en vier dragers;
 • verzorging van de overledene;
 • een rouwauto naar de dichtstbijzijnde begraafplaats of crematorium
 • een kist van eikenfineer met een vlak deksel
 • 100 rouwbrieven met enveloppen en porti
 • een volgwagen in de gemeente waar de uitvaart plaatsvindt
 • vervoer van de overledene van huis of ziekenhuis naar de aula
 • twee overlijdensbewijzen en een condoleanceregister.

Het graf en de grafrechten of de crematie, het gebruik van de aula, opbaring en koffie na de uitvaart zijn meeverzekerd voor een gezamenlijk bedrag van maximaal € 2.085 (2020)

Mocht dit niet voldoende zijn, dan heeft u ook nog de mogelijkheid om een aanvullend bedrag toe te voegen om de uitvaart naar uw wensen te laten plaatsvinden.

Het voordeel hiervan is dat in geval van inflatie (uw geld wordt minder waard) u nog steeds verzekerd bent tegen de uitvoering van de bovengenoemde punten.

Ook zit hier een gratis wereldwijde vervoersdekking bij in. Indien de verzekerde in het buitenland komt te overlijden, wordt deze op kosten van Ardanta teruggehaald naar Nederland.

Aanvullende gratis dekkingen;

Ardanta kinderdekking

Naast dat u zelf verzekerd wilt zijn voor uw uitvaartkosten, is het natuurlijk ook belangrijk dat uw kind goed verzekerd is voor uitvaartkosten. Gelukkig heeft Ardanta hier een oplossing voor gevonden. Namelijk de gratis kinderdekking.

Alle kinderen tot een maximale leeftijd van 18 jaar zijn gratis meeverzekerd tegen dezelfde (de hoogste) dekking van zijn/haar ouders. Om hiervoor in aanmerking te komen moet het kind wel aangemeld zijn bij Ardanta.

Ongevallendekking

Bij de uitvaartverzekeringen van Ardanta zit ook een gratis ongevallenverzekering tot 65 jaar inbegrepen. Overlijdt de verzekerd voor deze leeftijdsgrens door een ongeval, dan wordt er aanvullend een bedrag van € 2.500,- aan de nabestaanden uitgekeerd.

Emotionele nazorg

Indien er een gezinslid komt te overlijden, wordt er gratis deskundige hulp tot € 500,- geboden, ter bevordering van het verwerkingsproces.

Wij adviseren u graag over welk product het beste bij u past!

Voor ons advies brengen wij eenmalig een bedrag van €75,- incl. btw per premie betalende verzekerde in rekening. Dit komt omdat er sinds de wetswijziging in 2013, geen provisie meer vanuit de uitvaartverzekeraar gegeven mag worden.

Wat zit er bij ons advies in?

 • Uitvaartkostenberekening
 • Een adviesgesprek
 • toekomstige wijzigingen
 • Ondersteuning na overlijden

Mocht u hier interesse in hebben, neem dan contact met ons op.

U bent er dan zeker van dat u voldoende budget heeft om de kosten te dekken, zodat uw nabestaanden niet met schulden achter blijven.

Mocht u nog meer informatie over Ardanta willen hebben? Kijk dan op hun website.

Ardanta uitvaartverzekering

Neem contact met ons op voor advies over uw Ardanta uitvaartverzekering!